Isän kädestä projekti- toinen tapaaminen 2/2

 

Yleistetty miesten kahtiajako

Keskustelimme koulutuksen ja yhteiskuntaluokan vaikutuksesta koulutukseen, mieheyden ilmentymiseen ja piirteisiin. Teimme johtopäätöksen, että usein ammattikouluun menevät miehet, jotka ovat huonommasta yhteiskuntaluokasta, enemmän maskuliinisia, alfoja ja kenties ronskimpia mielipiteiltään ja miehisiltä ominaisuuksiltaan.

Yliopistoon ja useisiin insinööriohjelmiin sekä kulttuurialalle suuntaa heiveröisempi, enemmän henkisiin ominaisuuksiin keskittynyt miesjoukko, joka on myös valmis ja halukas kehittämään omaa mielikuvaansa maailmasta. Harva korkeasti koulutettu on siis alfa. Miksi?

Syökö sivistys ja laajakatseinen maailmankuva, feminismi tai kasvissyönti miehisyyttä? Miksi? Onko alfaurous kuitenkin henkilön itse kehittämä suojakuori maailmaa vastaan?

Mietimme kuinka ilmentää miehisyyttä sivistyneenä, korkeasti koulutettuna ja taiteellisena henkilönä. Alfa urosta ei ehkä voi tulla runoilevasta, herkästä miehestä vai voiko?

Teokset jotka syntyivät keskustelujen pohjalta

Jaoin osallistujat kahteen ryhmään. He ideoivat yhdessä saatavilla olevista materiaaleista esinekoosteet. Ideana oli kuvata miehisyyden ilmentämistä ja kehuskelua miehisillä saavutuksilla.

Ryhmä 1. kokosi esinekoosteen jossa on esillä työkaluja, olut tölkkejä, mittanauha, rahaa sekä fallistinen esine.

Klassisia esimerkkejä keskusteluista joita jokainen on joskus kuullut.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ryhmä 2. kokosi installaation jossa epämääräisesti kasatut laudat kuvaavat omia projekteja kuten talon rakennusta ja remontointia. Lautojen päällä on itse kyhätty peltikatto. Talon sisällä roikkuu kalan pää. Talon pihalla on rautaromua, auto sekä lojumaan jääneitä työkaluja – keskeneräisiä projekteja.