Projektit

Käytöstä poistuneita

Koska ihmisyys on kiinnostavaa niin on myös se, mitä meistä jää jälkeen. Käytöstä poistetut esineet kuten kengät, alushousut ja hansikkaat sekä yleinen ”roina” saavat usein teoksissani uuden elämän.

Hämeenlinnan Ystävyyden puistoon ripustimme korona-ajan näyttelyn kahtena vuonna peräkkäin. Keväällä 2021 teokseni oli tehty käytöstä poistetuista hanskoista. Hanskoihin oli maalattu silmiä ja ne oli ympyrämuodostelmassa katsomassa kiveyksen keskelle. Teos viittasi taidealojen ahdinkoon koronan aikana sekä jatkuvaan varuillaan olemiseen.

Ajan Mandala – teos Kortteli2 Hämeenlinna 2021. käytöstä poistettuja kenkiä kerätty hämeenlinnalaisilta. Teos käsittelee ihmiskunnan hierarkioita, eriarvoisuutta, yksilöllisyyttä ja valtavirtaa.

Mitä jälkeen jää? teos käytettyjä hautakynttilöitä. Miten paljon muovijätettä tulee rituaalisesta muistelusta?

Roinasoittimet – Hämeenlinna, Taiteiden yö 2021

Roskasta ja ylijäämämateriaalista valmistettuja soittimia. Tarkoituksena kehittää kommunikointia uusien ihmisten välillä turvallisen etäisyyden päässä toisistaan. Monelle pitkän eristäytymisenjälkeen kommunikointi on hankalaa. Roinasoittmiet ovat oiva tapa kommunikoida sanattomasti pelkän epävireisen roinan kautta.

Saatat myös pitää...