Projektit

Sosiaalisesti sitoutunutta

Onko mitään ihmeellisempää kuin ihmisen mieli? jokaisella on oma kokemuksensa ja ymmärryksensä maailmasta. Sellainen yhteisö, joka pystyy yhdessä kohdistamaan toimintansa samaan päämäärään, kuten taideteoksen valmistamiseen, pystyy tuomaan jokaisen yksilön osaamisen osaksi yhtä suurta teosta ja kokonaisuutta samalla, kun yksilöt jakavat tietoa ja osaamista keskenään. Kanssakäyminen ei tilanteissa ja toisilta oppiminen on ihmeellinen kokemus niin yhteisöissä toimivalle taiteilijale kuin osallistujillekin.

Teen monenlaisia projekteja eri yhteisöjen kanssa. Osa yhteisötaideprojekteista kuuluu oman taiteellisen työni alle ja osa on minulta tilattuja, jonkin ryhmän tarpeita täyttämään suunniteltu teos tai tapahtuma. Mahdollisuuksia on niin paljon kuin on ihmisiä ja ihmisryhmiäkin. Olen ollut tekemässä yhteisöllisiä performansseja, muraaleja, veistoksia, kierätysmateriaalista taidetta, ympäristötaideteoksia, perinteisiä maalauksia sekä taide-esineitä ja kokonaisvataisia projekteja, joissa kokemus ja jaettu tieto on tärkeämpää kuin itse esine.

Tilauksesta toteutan ja suunnittelen yhteisötaideprojekteja eri tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Projektit voivat kestää kuukausia tai vain yhden päivän esimerkiksi taiteiden yön ajan. Yhteisötaiteen toteuttaminen onnistuu myös työpajatyyppisesti mutta perinteisemmästä työpajasta sen erottaa selkeä yhteisöllisyyden tuntu ja jonkinlainen, joskus jopa viitteellinen, kokemus yhteisöstä ja yhteisöllisyydestä. Kaikki yhteisötaide ei siis ole yhdessätekemistä vaan yhteisöllisyys on erittäin monimuotoista ja mielekästä myös niille, joita ei innosta suuret ihmisjoukot tai perinteinen ryhmätyöskentely.

Kysy lisää minttu (at) minttusaarinen.com

Saatat myös pitää...